Over ons


Het is onze grote passie om met onze honden te trainen en te werken in de africhting en dat doen we met dat ras wat wij geweldig vinden namelijk De Groenendaeler, een Belgische Herder.
Een Groenendaeler is van oorsprong een werkhond maar helaas zijn er nog maar weinig Groenendaelers te vinden die geschikt zijn voor
de africhting waaronder IPO doordat ze temperament, werkdrift, moed en stabiliteit missen.
Daarom hebben wij ons een doel gesteld namelijk het fokken van een stabiele, temperamentvolle en werklustige Groenendaeler.
Een Groenendaeler die iedere vorm van hondensport aan kan en dan vooral het IPO programma, IPO omdat in dit programma de hond getest wordt op moed, stabiliteit en belastbaarheid.
Wij willen werken aan het verbreden van de werklijnen en het verbeteren van het ras op dit gebied, zodat er meer Groenendaelers in de africhting zullen komen.

Graag willen wij dus een gezonde, stabiele, moedige, temperamentvolle en sociale Groenendaeler fokken.
Een Groenendaeler die in alle opzichten voldoet aan de rasstandaard.
Wij stellen dan ook hoge eisen aan onze honden, waarbij karakter en gezondheid het belangrijkst zijn.

Onze fokteven: Djima en Avar zijn allebei zeer goede werkhonden, dat hebben ze wel bewezen, djima heeft haar IPO 3 en draait succesvol mee op NBG wedstrijden als enige Groenendaeler. Ook Avar heeft IPO 3.
Evita... mijn droomhond. IPO 3. Wat een super hond.
Ze behaald haar IPO 1 certificaat op het Regio 1 Kampioenschap NBG met super punten. Wordt zelfs beste van de dag!
Haar IPO 2 certificaat behaald ze op het Verenigings kampioenschap NBG ook op de leeftijd van 3 jaar. Ook met prachtige punten.
Haar IPO 3 behaald ze op de Noorderlichtbokaal!
En afgezien van haar geweldige werk kwaliteiten, heeft ze een fantastische, speciaal karakter.
En dan nog Fyra, een hele sociale, open teef. En met erg goede werk kwaliteiten. Ik verwacht van haar nakomelingen zeker erg goede werkhonden.
Onze dekreu Garry hebben wij geïmporteerd uit Frankrijk en hij komt uit zeer goede en succesvolle werklijnen.
Het is een fantastische reu, zo vindt je ze bijna niet meer, groot en sterk gebouwd, een geweldige uitstraling en een super karakter.
Hij heeft alles wat je zoekt in een reu: stabiel, sociaal, zeer moedig, open naar mensen, temperamentvol en heeft veel werkdrift.
Garry heeft zijn VZH en IPO 3 certificaat.

Kijk bij "Onze Honden" voor meer informatie over Djima, Avar, Garry en Evita en Fyra.

-- Disclaimer --