Over ons


Het is onze grote passie om met onze honden te trainen en te werken in de africhting en dat doen we met dat ras wat wij geweldig vinden namelijk De Groenendaeler, een Belgische Herder.
Een Groenendaeler is van oorsprong een werkhond maar helaas zijn er nog maar weinig Groenendaelers te vinden die geschikt zijn voor
de africhting waaronder IGP en KNPV doordat ze temperament, werkdrift, moed en stabiliteit missen.
Daarom hebben wij ons een doel gesteld namelijk het fokken van een stabiele, temperamentvolle en werklustige Groenendaeler.
Een Groenendaeler die iedere vorm van hondensport aan kan en ook het IGP/KNPV programma, omdat in dit programma de hond getest wordt op moed, temperament, stabiliteit en belastbaarheid.
Wij willen werken aan het verbreden van de werklijnen en het verbeteren van het ras op dit gebied, zodat er meer Groenendaelers in de africhting zullen komen.

Graag willen wij dus een gezonde, stabiele, moedige, temperamentvolle en sociale Groenendaeler fokken.
Een Groenendaeler die in alle opzichten voldoet aan de rasstandaard.
Wij stellen dan ook hoge eisen aan onze honden, waarbij karakter en gezondheid het belangrijkst zijn.
Wij fokken af en toe een nestje puppies.

Onze fokteven: Djima, Avar, Evita en Fyra zijn zeer goede werkhonden, dat hebben ze wel bewezen, Djima en Evita hebben IGP 3 behaald op wedstrijden en draaiden succesvol mee op NBG wedstrijden als enige Groenendaeler. Ook Avar heeft IGP 3.
En dan nog Fyra, een hele sociale, open teef. En met erg goede werk kwaliteiten. De puppies van haar eerste nest laten een prachtig karakter zien en zijn erg leuke werkhonden. Van het eerste nest hebben we Hazy aangehouden voor de fokkerij en zij is net gerontgend met een prachtige uitslag n.l. HD-A en ED-0/0.
Met haar zullen we in de toekomst ook een nestje fokken.

Onze dekreu Garry hebben wij geïmporteerd uit Frankrijk en hij komt uit zeer goede en succesvolle werklijnen.
Het is een fantastische reu, zo vindt je ze bijna niet meer, groot en sterk gebouwd, een geweldige uitstraling en een super karakter.
Hij heeft alles wat je zoekt in een reu: stabiel, sociaal, zeer moedig, open naar mensen, temperamentvol en heeft veel werkdrift.
Garry heeft zijn VZH en IGP 3 certificaat.

Dan is er ook nog Ivar een zoon van Evita x Gonzo, hij wordt afgericht als politiehond in de KNPV en zal in de toekomst ook ingezet worden als dekreu.

Kijk bij "Onze Honden" voor meer informatie over Djima, Avar, Garry en Evita en Fyra en Hazy en Ivar.

-- Disclaimer --

Groenendaeler pups puppies pup puppy fokker kennel